"Az emberi szervezet gyógykezelésében egy érdekes és igen hatásos gyógymód is létezik, ez a hangterápia. A hangok, mint tudjuk rezgések, melyek szintje megegyezik szerveink ideális frekvenciájával. A tibeti hangterápia alkalmazásánál például hangtálak megrezegtetésével kezelik a betegeket. Így adják vissza a szervek eredeti, egészséges rezgésszintjét. Ez a gyógymód tisztítja a szervezetet, megteremti a szervek működésében az egyensúlyt, feltölti életerővel a beteget, és az emberben egy igen erőteljes öngyógyító folyamatot indít el.
A hangterápia legfontosabb segédeszköze a hangtál. Ennek rezgése több szinten hat az emberre. Az egyik szinten a hangtál által kibocsátott rezgéseket a fizikai test érzékelhető szinten érzékeli. A hangokat már évezredek óta hívják segítségül a beavatott sámánok vagy a gyógyításra szakosított szent emberek. Ők a rezgéseket egykor monoton dobolással váltották ki, később mások a test és a tudat egységének megteremtése céljából mantrákat kántáltak, imákat mormoltak, vagy monoton hangú zenékkel próbálták elérni a céljukat. A betegek agykéregi területeit a hallóidegeken keresztül érkező rezgésekkel ingerelték, és így alakultak ki bennük a pozitív élettani folyamatok.
A hangtálak által kibocsátott rezgések a beteg testében levő vízen keresztül hatnak. A vizet sokszor emlegetik az „életoldó" szereként: minden biológiai folyamat vizes közegben játszódik le a sejtekben. Az egészséges felnőtt szervezet víztartalma a testtömeg 50-60 százaléka, csecsemők és kisgyerekek esetében ez az arány 70 százalék közeli, míg idős személyeknél akár 50 százalék alá is csökkenhet. A víz testünkben mindenütt megtalálható, ezért a hangtál rezgése mindenütt a szervezetben egy nagyon erős anyagcsere-folyamatot indít el, és olyan helyeken is hat, mint amilyen a csontok üreges részei. Befolyása van a rezgésnek a véráramlatra, a nyirokrendszeren keresztül pedig minden belső szervre. A hangtálak rezgései segítik az emberi test energetikai rendszerét is. Átmossák a test durva és finom energiarendszerét, elindítanak egy erőteljes energiacsere-folyamatot. A rezgés azoktól a durva energiáktól tisztítja meg a szervezetet, amelyek a gondolatok által rakódtak le. A szervezet ugyanis nem mindig tudja feldolgozni az átélt félelmet, haragot, gyűlöletet, és a gőgöt. Mindezeket oldja fel a rezgés, és a végén a szervezet fokozatosan megtisztul tőlük.
A tibeti hangtálak 12 féle fémből készülnek, amelyek megfelelnek a 12 bolygónak és a 12 orvosságnak, de önmagukban is rendelkeznek rezgéstartománnyal. Hangzásuk erőteljes nyugalmi és bizalmi érzést kelt az emberben. A hangokat egy átlagember 15-20 hertz közötti hangtartományban érzékeli, ezenkívül a hangtálak nagyon gazdagok felhangokban, amelyek a hallható és a nem hallható tartományban keletkeznek. A felhangok alfa-, théta- és delta-hullámokat képesek előidézni az agyban. Az alfa-hullámok egy mély meditációs állapotot indítanak az agyban, a théta-hanghullámok pedig azonosak a Föld forgási sebességének és az ember DNS-ének a rezgésfrekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy amikor a hangtál rezgése következtében megközelítőleg együtt rezonálunk a Földdel, összhangban vagyunk a forgási sebessége által kibocsátott rezgéseivel, ekkor kerülünk egy ősbizalmi, abszolút nyugalmi állapotba. A delta-hullámok pedig a fizikai és az energetikai megtisztulás után kiválthatják az emberben az úgynevezett „testnélküliség" állapotát."
Ha szeretnéd, hogy tested rezgésszintje helyreálljon, vagy csak egy kis ellazulásra vágysz, töltsd le Jeszenszky István, Gyógyító varázshangok című hangjátékát.
Öveket becsatolni!

http://www.4shared.com/music/VeQo_pbW/Jeszenszky_IstvnGygyt_varzshan.htm

Szerző: Csaba vezér  2013.03.25. 20:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabavezir.blog.hu/api/trackback/id/tr365171388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.