A Kárpát-medence ősi írásbeliségének egyik fontos bizonyítékai, az első magyar régésznő Torma Zsófia által 1875-ben a Tatárlakától kb. 20 km-re levő Tordas határában talált írásos agyag korongocskák. A feltárások során kb. 11 ezer darab megközelítőleg 4500 éves, ábrákkal és írásjelekkel ellátott cseréptöredék és korong került elő. A Maros leszakadozó partfalából összegyűjtött rovásjeles korongok valószínűleg egy ott működött iskola segédeszközei voltak, melyekkel őseink gyermekei szavakat, mondatokat rakhattak ki.

Tordos-korongok.jpg
Kőkorszaki betűjáték

Az egyik legérdekesebb lelet a Kr.e. 7000-3500-ból származó 94 mm széles, 34mm vastag középen lyukkal ellátott égetett agyagkorong, melynek oldalain 19 vésett jel látható. Ezeknek a jeleknek egy része a magyar rovás ábécé betűivel azonosítható. A sokáig feledésbe merült leletet Roska Márton halászháló nehezéknek könyvelte el, míg más szakértők szövőszékhez szükséges fonalsúlynak vélik.

 tordasi fekete korong1.jpeg

A képen látható korong felső részére az 

tordas f.jpegF

tordas ú.jpeg   U

tordas j.jpegés a J 

betűket rótták. Minden belemagyarázás és ráerőltetés nélkül a késő újkőkorból származó agyagkorongon, azt jobbról-balra forgatva a fúj(j) szó olvasható. De lehetséges-e hogy már a kőkorszakban is magyar kiáltás visszhangzott a Kárpátok hegyei között, s már 7000 éve a medence lakosai vagyunk? Grover S. Krantz szerint a magyar nyelv eredete a Kárpát-medencében a kőkorszakot megelőzve, az átmeneti kőkorszakba (Kr.e.15000-Kr.e.5000) vezet. Úgy gondolja, hogy valamennyi uráli nyelvet beszélő csoport Magyarországból terjedt el, egy sokkal korábbi korban az ellenkező irányba.
Michelangelo Naddeo olasz kutató több művében, hatalmas mennyiségű régészeti lelet képével igazolja a magyarság kárpát-medencei eredetét. Azt hangoztatja, hogy a magyar nép Európa őskövülete, a földrész legősibb népe. A DNS vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a Kárpát-medencét birtokukba vevő őskőkori népek között a magyarok is ott voltak kb. 35 000 évvel ezelőtt.A kárpát-medencei őslakosok természeti vagy túlnépesedési okokból vándoroltak ki a medence területéről, majd később különböző nevek alatt, de a népcsoport részeként tértek vissza az őshazába, többnyire segítségnyújtás, a kárpát-medencei egység helyreállítás céljából. A Kárpát-medencéből való kivándorlást igazolhatják -mellyel együtt járt a nyelv és az írásbeliség továbbvitele- az Etiópiában megtalált 14 ezer évesre becsült kőtáblák, melyeken a magyar rovás ábécéhez hasonlító betűk tisztán kivehetők.


DSC00497.JPG
Felismerhető betűk cs,b,m,sz,n,ü


A franciaországi Glozelben fellelt, az újkőkorból származó agyagpala karkötőknek a felületére is magyar rovásbetűket róttak.

3glozeli karkötő.jpg  
Magyar betűk: t,j,b,n,sz,gy,z,f

   2La Grotte Cosquer.jpeg
Franciaországi barlangrajzok, La Grotte Cosquer


Vajon meddig tartja még magát az a hazug elképzelés, mely szerint mi menekültek vagyunk, akik a besenyők támadása, üldözése miatt voltunk kénytelenek hont foglalni? Sőt beszélni sem tudtunk, némák voltunk, s a csekély lélekszámú szlovákoktól kaptuk szavaink majdnem egytizedét. A magas műveltséggel rendelkező, keletről visszatérő, földműveléssel és állattenyésztéssel is foglalkozó népünk a kapára és kaszára sem tudott kifejezést találni. De vajon mi lehettet addig ezeknek az eszközöknek a neve, az hogy eeee és eee? Marhaság. Mindezen hazug elképzelések megdöntése miatt szükséges az erdélyi, és romániai múzeumokban rejlő, írással díszített kőkorszaki leletek felkutatása és a földben fekvő tárgyak felszínre hozása, hiszen a székelyek lakta területen szlávok sohasem éltek, így nyelvi hatásuk erre a vidékre nem is lehetett.

2010 június 7

Szerző: Csaba vezér  2013.03.26. 10:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabavezir.blog.hu/api/trackback/id/tr835172111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.