Csillagösvény

Nostradamus elveszett könyve és a magyar bárka

2013. március 26. - Csaba vezér

1994-ben Enza Massa újságíró kutatásokat végzett a római Olasz Nemzeti könyvtárban ahol régi feljegyzéseket, iratokat keresett. Munkája során egy szokatlan, 80 akvarellt tartalmazó kéziratot talált, melynek borítóján ez állt: Nostradamus Vatinicia Code. A könyv belső lapján megtalálta a könyv szerzőjének a nevét is: Michel de Nostradame, Notredame a próféta. A könyvben lévő titokzatos és különleges rajzok egyes elképzelések szerint a próféta négysorosainak képi megnyilvánulásai. Az utolsó lap üzenete alapján a könyvben lévő képek csak töredékei az eredetinek, a rajzokat egy megrongálódott könyvből másolták át, ami az idők folyamán elveszett.

2elveszett könyv1.jpg

A könyvet az utolsó oldalon található bejegyzés szerint 1629-ben Barberiny bíboros kérésére –aki az akkori pápa unokaöccse volt és a vatikáni könyvtárért felet- megőrizték és a vatikáni gyűjteményben helyezték el. Jóval később, 1888-ban egy Pivoli nevezetű személy vásárolta meg a Római Központi Könyvtár számára. A könyvtár vásárlási nyilvántartásában, a megvétel időpontjában még Giocchino de Fiori próféciája bejegyzés olvasható, de a kéziratok katalógusában az irat már Nostradamus próféciájaként van elkönyvelve.
A régi könyvek elemzésével és restaurálásával foglalkozó Crisostoni Stúdió vizsgálatai szerint a rajzokat írisz vízfestékkel készítették, amit a 16-18 században használtak. Az utolsó oldalon talált tintában viszont nagyon sok cinket mutattak ki, ez a 18. századig nagyon ritka és drága anyag volt így valószínű, hogy az itt olvasható kiegészítést az ezt követő században írták.
A legtöbb kép már megtörtént eseményeket ábrázol, de a könyv tartalmaz hét egymáshoz szorosan kapcsolódó olyan képet is, melyek egyes nézetek szerint a 2012-es évre utalnak.
Íme néhány festmény, melyek a múlt eseményeit jelenítik meg.

23.JPG

A képen egy király látható egy bárdot tartó kézzel, ami a nyaktilót jelképezi. A rajz francia forradalom eseményeire XVI. Lajos és Marie Antoinette lefejezésére utalhat.

38.JPG

Ezen a rajzon, a sárkányon ülő pápa egy medvével vív. A medve a kommunizmust megtestesítő Szovjetunió, ami ellen 1917-től egészen 1991-ig az unió felbomlásáig, minden pápa küzdött.

az égő torony.jpg

A fenti kép a 2001. szeptember 11-i, az ikertornyok elleni támadást jeleníteti meg. Az égő torony a tarot kártya szimbólumai között is megtalálható.
Nostradamus elveszett könyvéből a továbbiakban olyan rajzok és azok értelmezései következnek, melyek rejtett üzeneteket tartalmaznak arról, hogy mi fog történni a közeljövőben, 2012-ben illetve az azt követő években.

77.jpg

A képen a dobókockák összege a baljós 6-os számot adja. Az emberek egy része elfordul a pápától és a kereszttől. A kereszt szárának a vége lángol, mellette pedig téglák hevernek. Mindez azt jelenti, hogy a katolikus egyház az összeomlás szélére került. Egy történet szerint mikor XI. Piusz pápa haldoklott egy látomása volt, amiben egy hosszú hajú, bajuszos magyar fiatalember, misztikus barátai közreműködésével, romba döntötte a kereszténységet. Mindezek után egy egészen új vallási korszak vette kezdetét; maga a pápaság is megszűnt. Malakiás próféciája szerint mikor Petrus Romanus az utolsó pápa kerül a trónra, (XVI. Benedek az utolsó előtti) a végső üldözés után Rómát lerombolják és a félelmetes Bíró fogja ítélni az ő népét.
Az alábbi képek, melyeket a lapok tetején látható időkerék kapcsol össze, egy történetet mondanak el. Az időkerék küllői azonosak azzal a kozmikus kereszttel, amit a galaxisunk középpontjától a széléig húzódó tengely és az égi egyenlítő, valamint a földi kereszt, azaz a nap-éj egyenlőség és a napforduló vonala határoz meg.

Korlátlan képfeltöltés ingyen - hu.ushareimg.com

Ez a kerék tehát azt az időpontot jelöli, amikor a Nap a téli napfordulókor a Nyilas és a Skorpió csillagkép között, a Tejútrendszer középpontjában kel fel. Ez a jelenség 25800 évenként ismétlődik meg, s ha minden igaz 2012 decemberében szemtanúi is lehetünk.

66.jpg

 

A sorozat első darabja a 66-os kép megmutatja, hogy mikor kezdődnek az életünket jelentősen megváltoztató események. A Nap az oroszlán csillagképben látható (2012? júl. 23- aug. 23) s mintha a fénye és az aktivitása is megnőne, több irányban hullámszerű gázkitörések indulnak ki a felszínéről. Az előrejelzések szerint 2012-ben Napunk mágneses tevékenységének megerősödése miatt hatalmas napkitörések várhatók, melyek áramkimaradásokat okozhatnak, rosszabb esetben pedig a víz- és élelmiszerszolgáltatásban is súlyos problémák jelentkezhetnek. A baloldalon egy csillag látható. Ekkor jelenik meg a hopi indiánok által megjövendölt kék csillag? A kép jobb oldalára a sumer írásrendszerben és a mi címerünkben is megtalálható ábrázolást egy hármashalmot festettek, ami a földet és az országot jelképezi. A csillaggal együtt egy új bolygó jelenik meg az égen? Az Isten országa?

67.jpg

67.2.jpg

Az ötödik sor szavai:one male

A fenti képen látható oroszlánkirály talán az egyiptomi mitológiából ismert, oroszlánként is megjelenő Aker, akinek kettős-szfinxe őrzi az alvilági barlangot. Aker könyve vagy más néven a Föld könyve szerint Aker rabul ejti a nagy Apophisz kígyót, miután azt Ízisz darabokra vágta. Úgy gondolták, hogy ő nyitja ki a Föld kapuját a király számára, hogy az beléphessen az Alvilágba. Emellett védelmezi őt azáltal, hogy megragad és fogva tart különféle kígyódémonokat, amelyek fenyegetik. A kezében lévő könyv bal oldalán az élet vagy a tudás fája látható, míg az ellentétes oldalon lévő szövegben az one male (egy férfi) szavak olvashatók. 2012-ban színre lép egy férfi? Megkezdődik a küzdelem a jó és a gonosz között? Az események a lap alján látható asztrológiai szimbólumok szerint február 19 és december 21 között játszódnak le.
Az alábbi képen a tudás fáját egy féreg birtokolja, a kardot S alakban ölelő szalag pedig a Tejút formájára utalhat.

68.jpg

A következő képen egy bekötött szemű, nyilazó férfi látható, aki nem érzékeli a valóságot, megtévesztik. A szűz azzal, hogy megragadja fegyverét megpróbálja ráébreszteni az igazságra, illetve békére törekszik. Az időpont április 21 és október 23 közé esik. Az időkerék alatt egy Napfogyatkozás látható. Az adott időszakra vonatkozó két legkorábbi teljes fogyatkozás 2017. augusztus 21-én és 2019. július 2-án lesz.

69.jpg

A lenti képen a nyolcküllős kerék alatt három napfogyatkozást és egy holdfogyatkozást ábrázolt a festő. A skorpió fejénél lévő spirális alakzat a mi galaxisunk, amit egy burok vagy egy fénysugár ölel körül. A skorpió talán a galaktikus együttállás időpontjáig, 2012-ig még bekövetkező utolsó napfogyatkozás idejét jelöli, ami november 13-án lesz. Rendkívüli esemény történik a Tejútrendszerben?

70.jpg

A következő kép a sorozat utolsó darabja, melyen a kozmikus keresztet jelképező nyolcküllős kerék megjelenik. Alatta egy bárka látható, aminek a tatjára egy rovás H betűvel díszített pajzsot függesztettek. Egy férfi az élet könyvét olvassa. Alul az ikrek és a szűz az időpontot jelöli. A túlélés jelképén, a bárkán lévő jel talán azt jelzi, hogy hazánk lesz az a hely ahol az emberiség túlélheti a rá váró megpróbáltatásokat, katasztrófákat? Ide kapcsolódik, hogy egy asztrológiai elemzés szerint 2012 tavaszán és nyarán tömegesen jönnek hazánkba az emberek, mert itt akarnak letelepedni.

71.jpg

72.jpg

Az utolsó rajzon a sorskeréknek már nincsenek küllői, azaz nem fordul tovább, megállt az idő és az élet könyve is üres. A küllők helyén ismét feltűnik a 66-os képen már ábrázolt csillag. A kép alján megjelenő fiatal szarvas Krisztust, azaz a megújulást és újjászületést jelképezi. A kép üzenete szerint, a mindig új időpontot kereső világvége-hívők elképzeléseivel ellentétben, a földi élet nem pusztul el, hanem egy új remélhetőleg békésebb korszak kezdődik az emberiség történelmében.

2010 december 2

A bejegyzés trackback címe:

https://csabavezir.blog.hu/api/trackback/id/tr325172646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása